Profesionalni izvršitelji položili zakletvu

Bez autora
May 31 2012

Profesionalni izvršitelji, njih 39, danas su u Palati pravde položili zakletvu. Privatni izvršitelji su lica na koja je država prenela svoja javna ovlašćenja, a oni će postupati u skladu sa zakonom, uz nadzor Ministarstva pravde i Komore izvršitelja. Takođe, njihov glavni zadatak je da ubrzaju postupak izvršenja i vrate poverenje investitora i poverilaca u pravosudni sistem.Početak rada privatnih izvršitelja je još jedan korak u reformi pravosuđa, koji ima za cilj da izvršni postupak bude efikasan i da se na izvršenje više ne čeka mesecima.

Profesionalni izvršitelji položili zakletvuProfesionalni izvršitelji, njih 39, danas su u Palati pravde položili zakletvu.

Privatni izvršitelji su lica na koja je država prenela svoja javna ovlašćenja, a oni će postupati u skladu sa zakonom, uz nadzor Ministarstva pravde i Komore izvršitelja. Takođe, njihov glavni zadatak je da ubrzaju postupak izvršenja i vrate poverenje investitora i poverilaca u pravosudni sistem.

Početak rada privatnih izvršitelja je još jedan korak u reformi pravosuđa, koji ima za cilj da izvršni postupak bude efikasan i da se na izvršenje više ne čeka mesecima.

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Snežana Malović izjavila je danas da će profesionalni izvršitelji sprovoditi sve vrste izvršenja kao i sudovi, a isključivo će se baviti prinudnom naplatom dugova nastalih po osnovu komunalnih i sličnih usluga.

Malović je profesionalnim izvršiteljima poručila da svoj posao obavljaju savesno, pošteno i nezavisno i da svojim zakonitim i pravilnim radom doprinesu uspešnijem i efikasnijem sprovođenju izvršnog postupka u Srbiji.

Zakonom je predviđeno da u Srbiji budu 334 sudska izvršitelja, odnosno jedan na 25.000 stanovnika, a uskoro će zakletvu položiti svi koji su prošli i ispit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik